top of page

Nieuwe doelen voor 2023.


Je kan je al afvragen of de winter de juiste periode is om dit te doen want als je een beetje zoals mij bent is je energie op dit moment niet de energie om grote dingen te gaan doen. Gezelligheid. Naar binnen keren. Bezinnen. Ideaal om je doelen te bepalen, nog niet de energie om ze uit te voeren. En dat is ok.


En dan zit je daar voor je blad en het enige wat er komt zijn de 10 doelen die je vorig jaar al opschreef en waar je niet het gevoel van hebt dat je er iets in bent opgeschoven. En daar begint het al: de energie van “ik deed het niet goed genoeg” – I need to do better- zit voor je het weet weer in je nieuwe jaar. Stop daarmee. AUB.


Motivatie komt niet enkel door jij die de dingen heel graag wilt en jezelf dan de schuld geven omdat je het toch niet doet.


Dus stop met jezelf te blamen en te shamen in je hoofd. Not the right energy for 2023. Laten we dit jaar onze motivatie hacken. Op allerlei slimme manieren – met de psychologie aan onze kant.


Uitgaan van wat je niet meer wilt is een goede methode om je doelen helder te krijgen. En manifesteren vanuit die energie wérkt. Ik doe het al mijn hele leven: dat wil ik niet meer. Ik wil het anders. Toen ik begin de 20 was en alleen ging wonen liep dat niet vlot. Levensvaardigheden Nihil. Ik heb toen heel veel aangemodderd. Zoekend naar wat voor me werkte en wat niet. Op den duur was ik mijn leven en mijn gesukkel zo beu dat ik een besluit nam. Dit niet meer. En dat besluit draaide alles.


Soms moet je de dingen gewoon kotsbeu zijn eer je ze wil veranderen. Noem het ANTI MANIFESTATIE!


Ik was mijn social media als ondernemer beu. De energie zat niet goed. Ik was teveel veranderd. Niet meer dat halfzachte yogagedoe van ‘laat het licht binnen’. Die energie trok mij te hard naar een plaats waar ik niet meer wilde zijn. Bepaalde mensen hun energie trokken mij te hard naar beneden. Mensen willen dingen van je. Mensen vinden dingen van je. En als je er niet aan voldoet krijg je….commentaar. Ze hangen zich aan je. Energetisch. En als dat niet de juiste energie is dan voelt dat zwaar. En bij mij bouwt dat dan zo hard op dat het heel helder wordt dat ik het niet meer wil en dan... laat ik het los. Nieuwe start. CTRL ALT DELETE (voor apple users: Command+Option+Esc).


Ik ga ervan uit dat het wel goed komt. Dat de juiste mensen mij wel weer zullen vinden. Dat ik andere mensen wel weer zal aantrekken. Ik vertrouw erop dat het in orde komt.


En dat wens ik je voor 2023. De grit om het oude achter te laten en een besluit te nemen. Een besluit dat 2023 anders wordt. Dat het voor jou anders wordt en dat je je bijdragen in deze wereld nog meer vergroot. Dat het goed komt. Hoop. Zelfbegrip en liefde.

Veel liefde voor jezelf. Zodat jij voor jezelf kan kiezen. Happy New year!Karolien


bottom of page